АЕК - Байерн Мюнхен: Никакви шансове са домакините


Н. Гавазов

АЕК - Байерн Мюнхен: Никакви шансове са домакините

АЕК - Байерн Мюнхен

Стадион: "Спирос Луис", Атина

Дата: 23.10.2018 г.

Час: 19:55 ч.

Съдия: Алиаксей Кулбаков (Белорусия)

Байерн Мюнхен гостува на АЕК в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Гръцкият колектив е аутсайдер в квартета, докато баварците са един от фаворитите за спечелване на турнира. Едва ли обаче хората на Маринос Узунидис смятат да се дадат без бой, още повече, че темпераментната местна публика ще подкрепя своите до последно. Байерн вече се препъна на родна земя, дали това няма да се случи и навън?

АЕК бе определен за аутсайдер в групата още след жребия. Към момента прогнозите за това се потвърждават. Хората на Узунидис няма точка до момента. Гърците катастрофираха в Амстердам на старта на турнира, а домакинската загуба с 3:2 от Бенфика също може да се разглежда като катастрофа, защото АЕК поведе с 2:0 и игра с човек в повече. Атиняни не се представят добре и във вътрешното първенство. Отборът спечели последните си два мача, но направи 1:1 с конкурента Олимпиакос у дома и вече изостава от върха на 6 точки.

Байерн Мюнхен не се намира в добра форма, а слуховете за предстоящо уволнение на Нико Ковач само засилват напрежението около тима. Септември и октомври се оказаха тежки месеци за баварците, които записаха две равенства и две загуби във всички турнири. Най-напред Байерн направи 1:1 с Аугсбург у дома, след това последва фиаско в Берлин срещу Херта, а първият октомврийски мач бе срещу Аякс в Мюнхен и хората на Ковач за малко не го загубиха. Позорът дойде четири дни по-късно, когато баварците на родна земя претърпяха поражение с 3:0 срещу Борусия Мьонхенгладбах. Международната пауза премина със слухове за евентуалните специалисти, готови да заменят Ковач, за слухове за бунт срещу треньора и за това, че играчите са разделени на два лагера. За това бе много интересно какво ще се случи в първата среща след паузата, а тя завърши както и се очакваше - Байерн победи Волфсбург с 3:1, при това баварците играха с човек по-малко през по-голяма част от второто полувреме. Това намали малко от натиска върху Ковач и подчинените му, но един провал в Атина ще стане катализатор за нова порция слухове.

Лопес и Ливая от домакините няма да играят заради наказание, а гостите са без контусените Толисо и Коман.

Байерн не се намира в добро състояние, за това този мач дава надежда за някаква интрига. Вероятно гърците ще дадат битка на своя съперник, но разликата в класите на съперниците е толкова голяма, че трудно можем да предположим, че баварците ще загубят точки в Гърция.

Прогноза: АЕК - Байерн 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - АЕК Атина
(Гърция)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
20.10.2018 Супер Лига Аполон Смирни 0 - 2 АЕК Атина
12.10.2018 Купа на Гърция АЕК Атина 2 - 1 Ламия
07.10.2018 Супер Лига АЕК Атина 1 - 1 Олимпиакос
02.10.2018 ШЛ група E АЕК Атина 2 - 3 Бенфика
29.09.2018 Супер Лига ОФИ Крит 0 - 3 АЕК Атина


Последни 5 срещи - Байерн Мюнхен
(Германия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
20.10.2018 Бундеслига Волфсбург 1 - 3 Байерн Мюнхен
06.10.2018 Бундеслига Байерн Мюнхен 0 - 3 Борусия М'Гладбах
02.10.2018 ШЛ група E Байерн Мюнхен 1 - 1 Аякс
28.09.2018 Бундеслига Херта Берлин 2 - 0 Байерн Мюнхен
25.09.2018 Бундеслига Байерн Мюнхен 1 - 1 Аугсбург


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
  Сподели
565