Алегри: Никога не е лесно на "Местая"


Н. Гавазов

Алегри: Никога не е лесно на

Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри даде коментар на мача с Валенсия от първия кръг на груповата фаза на Шампионска лига, който "бианконерите" спечелиха с 2:0.

“Справихме се наистина добре. Още преди изгонването на Кристиано имахме няколко добри положения, а след това заслужено поведохме. Едва в края на мача дадохме малко повече свободни пространства на домакините, но това се случи заради натрупаната умора. Войчех Шчесни почти нямаше работа преди дузпата в последните минути.

Никога не е лесно на "Местая", защото  Валенсия е агресивен отбор, а публиката много им помага, но ние издържахме на натиска от трибуните и на атаките на домакините. Червеният картон не промени почти нищо. Мисля, че ако съдията имаше на разположение ВАР, щеше да вземе правилното решение. Разочароващо е да останеш с човек по-малко в Шампионската лига при подобен инцидент. Рискувахме да загубим важен мач, а освен това Кристиано ще бъде наказан, затова мога да кажа, че сме ощетени в дадената ситуация", заяви Алегри.

  Сподели
376