Моуриньо: Има риск да не излезем от групата


Н. Гавазов

Моуриньо: Има риск да не излезем от групата

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо предупреди своя отбор, е има реален риск тимът да не успее да излезе от групата си в Шампионска лига. Както е известно, жребият определи за съперници на "червените дяволи" в груповата фаза на турнира съставите на Ювентус, Валенсия и Йънг Бойс.

Може да се създаде впечатление, че Ювентус и Юнайтед ще окупират първите две места в квартета, но Жозе предпочита да не гледа много напред и смята, че заплахата от фиаско стои над всеки отбор.

"Предпочитам да се съсредоточа върху нашия първи мач, а след това върху груповата фаза. Това е една от най-сложните групи, а има само две места, които откриват пътя за по-нататък. Точно върху това трябва да се съсредоточим.

Опитът ми подсказва, че отборите, които достигат до четвъртфинал - дори тези отбори да не фаворити - могат да усетят близостта на трофея и да почувстват, че оставащата дистанция е много малка.

Но това е много далече. През миналия сезон имахме примери, когато фаворитите не успяваха да преодолеят груповата фаза. Например, Атлетико Мадрид отпадна на груповата фаза. Това е добър пример за това, че има риск за всеки", заяви Моуриньо.

  Сподели
365