Ивелин Попов вкара важен гол за Спартак при драма в Солун (ВИДЕО)


А. Франгов

Ивелин Попов вкара важен гол за Спартак при драма в Солун (ВИДЕО)

Българинът Ивелин Попов отбеляза първото попадение за своя Спартак (Москва) във вълнуващо гостуване на ПАОК в Солун в третия предварителен кръг от квалификациите за ШЛ. Двубоят завърши 3:2 за ПАОК и бе белязан с изключително отворена игра и на двата тима, бърз обрат, две дузпи, много нерви и прекрасна атмосфера. Попов изигра добър мач преди да бъде заменен, но не успя да спаси тима си от нелепи грешки в защита, най-вече идващи от слабости по крилата. 

"Черно-белите" домакини разчитаха на невероятната подкрепа на верните си фенове, които бяха изпълнили трибуните на ст. "Тумба" и опънали огромен транспарант в централния сектор - "Македония е една единствена и е тук!".

Ивелин откри резултата в 7-та минута, смълчавайки гръцките фенове. Българинът получи добър пас отляво, напредна и малко след границата на наказателното поле хладнокръвно и безпощадно заби топката във вратата на домакините.

Десет минути по-късно, в 17-та минута, Куинси Промес удвои резултата. След изстрел от границата на наказателното поле, топката рикошира в защитник на ПАОК и бе избита със сетни сили от вратаря Паскалакис. Въпреки намесата му, топката удари гредата зад него и се озова зад голлинията. 

ПАОК се съвзе бързо и засили оборотите и в 26-та минута, техничен удар на Пелкас бе избит след блестяща намеса на вратаря на гостите Максименко. Последвалото изпълнение на корнер доведе до дузпа за ПАОК. Роман Зобнин неволно игра с лакът при битката за висока топка, Александър Прийович изпъни по перфектен начин наказателния удар и намали резултата на 1:2.

В 37-та минута резултатът бе изравнен. Маурисио центрира отдясно и плътен удар на непокрития Димитриос Лимниос се оказа неспасяем за Максименко - 2:2. След този гол, гостите от Москва станаха все по-сковани, а Попов изпусна добър шанс за далечен изстрел.

43-та минута донесе пълен обрат и 3:2 за ПАОК. Наглед лесна топка след центриране на Маурисио бе изпусната от Максименко, а Димитриос Пелкас бе на правилното място и на метър от голлинията я оплете в мрежата. Колкото и невероятно да изгледаше половин час по-рано, на повичката домакините се прибраха с гол аванс.

Второто полувреме започна с превес на Спартак и активна игра и на двата отбора. Пропуск на Промес за Спартак и Пелкас сам срещу вратаря за ПАОК изостриха сетивата. В 64-та минута, Ивелин Попов бе сменен от дефанзивния полузащитник Артьом Тимофеев. Това бе и ясен знак, че треньора на гостите Масимо Карера предпочита да подсигури играта и да не рискува, задоволявайки се с двата гола на чужд терен.

Съдбата обаче е своенравна и даде перфектен шанс за повече на "чевените" - в 69-та минута Луис Адриано бе дръпнат за фланелката и задържан в наказателното поле - дузпа за Спартак, въпреки протестите на домакините. Попов вече не бе на терена и далеч по-неопитния Куинси Промес би силно, но предвидимо и Паскалакис изби. 

До края на мача гостите имаха претенции за още една дузпа заради игра с ръка, а домакините дебнеха за пространства в "червената" защита. До нов гол така и не се стигна и крайния резултат се запази този от почивката - 3:2 за ПАОК. Предстои интригуващ мач-реванш следващата седмица в Москва.

Крайният победител ще срещне спечелилия от двойката Бенфика/Фенербахче, които снощи завършиха при резултат 1:0 в Лисабон, в битка за място в групите на ШЛ. Загубилият пък ще играе плейоф за групите на Лига Европа срещу Истанбул ББ или Бърнли. 

 

  Сподели
477