Болницата в Бостън излезе с изявление относно Кариус


Н. Гавазов

Болницата в Бостън излезе с изявление относно Кариус

Докторите от Масачузетската болница общ профил излязоха с изявление относно здравето на вратаря на Ливърпул Лорис Кариус. Както е известно, вчера Sport Bild  и ESPN публикуваха материали, в който се разкриваше, че стражът на "червените" през второто полувреме на финалния мач в Шампионска лига с Реал Мадрид е играл със сътресение на мозъка след удара на капитана на испанския отбор Серхио Рамос.

Напомняме, че само две минути след неспортсменското поведение на лидера на мадридчани Кариус допусна груба грешка, подарявайки топката на Карим Бензема, а в 83-та минута не успя да се справи с далечен удар на Гарет Бейл. Всичко това предреши изхода на срещата и в крайна сметка Реал Мадрид постигна победа с 3:1.

В материалите на двете медии се съобщаваше, че 24-годишният вратар е посетил в Бостън д-р Рос Зафонте и д-р Ленор Херхет, които са специалисти в областта на травмите на главата и лекуват играчи на НФЛ. Това е станало по инициатива на лекарите на Ливърпул.

За да се избегнат бъдещи спекулации по темата, Масачузетската болница общ профил публикува изявление в официалния си сайт.

"Днес получихме многобройни позвънявания по повод състоянието на вратаря на Ливърпул Лорис Кариус.

С разрешението на мистър Кариус ние предоставяме информация за неговата медицинска ситуация,з а да предотвратим, по възможност разпространяването на непълна или грешна информация.

На 31 май Кариус премина всестранно изследване при д-р Рос Зафонте и д-р Ленор Херхет. След внимателен анализ на видеото от мача и събиране на подробна история, в това число съобщените от футболиста симптоми, а също така след физически преглед и изучаване на обективните показатели, ние стигнахме до извода, че Кариус е получил сътресение на мозъка по време на мача от 26 май.

По време на нашата оценка стигаме до извода, че остатъчните симптоми предполагат съществуването на визуални пространствени дисфункции, случили се веднага след сътресението. Може би това е повлияло на представянето на Кариус.

Кариус съобщи за значително и стабилно подобрение. Ние очакваме, че той напълно ще е възстанови.

Това е единственият коментар, който правим по този въпрос. Всички бъдещи питания от медиите ще бъдат отправени към пресслужбата на Ливърпул", гласи изявлението.

Напомняме, че главният съдия във финала в Шампионска лига, както и реферът зад вратата останаха безучастни към постъпката на Рамос спрямо Кариус. По-рано през седмицата стана известно, че УЕФА няма да накаже капитана на Реал Мадрид, въпреки че Организацията има право да направи това на основата на видеозапис, ако съдийската бригада признае, че е пропуснала нарушението. 

Съгласно правилата на ФИФА, от 2010 година удар с лакът в главата се наказва с директен червен картон. 

  Сподели
614