Кариус играл със сътресение на мозъка във финала в ШЛ


Н. Гавазов

Кариус играл със сътресение на мозъка във финала в ШЛ

Вратарят на Ливърпул Лорис Кариус е играл със сериозна травма във финала в Шампионска лига с Реал Мадрид. Напомняме, че 24-годишният немец получи сериозен удар в главата от капитана на мадридчани Серхио Рамос. В този момент стражът на мърсисайдци е получил сътресение на мозъка, съобщава Sport Bild.

Напомняме, че само след две минути Кариус допусна груба грешка, подарявайки топката на Карим Бензема, а в 83-та минута не успя да се справи с далечен удар на Гарет Бейл.

Сега става известно, че на 31 май Лорис е пътувал до Бостън, за да посети специалист по травми на главата и е направил снимки в Масачузетска болница.

Посещението на немеца при доктор Рос Зафонте, който лекува играчите от НФЛ от травми в главите е станало по инициатива на докторите на Ливърпул, които са били обезпокоени от състоянието на Кариус. Към момента английският клуб отказва коментар по този въпрос.

По-рано стана известно, че УЕФА няма да накаже Рамос за атаката му срещу Кариус.

Напомняме, че капитанът на Реал Мадрид през първото полувреме контузи нападателя на Ливърпул Мохамед Салах, който бе заменен. До излизането на египтянина "червените" имаха 9 положения за гол срещу 2 на испанците. След това картината се промени на 5:1 в полза на Реал Мадрид.

  Сподели
505