Рамос ударил Кариус в лицето малко преди първия гол


Н. Гавазов

Рамос ударил Кариус в лицето малко преди първия гол

Защитникът на Реал Мадрид Серхио Рамос по време на финалния мач в Шампионска лига извърши поредната си не спортсменска постъпка в кариерата. В 49-та минута, по време на атака на мадридчани, Рамос се приближи до вратаря на Ливърпул Лорис Кариус и го удари с лакът в лицето. Немският страж падна на земята, но главният съдия в мача Милорад Мажич остана безмълвен.

Само след две минути Кариус прати топката на крака на Карим Бензема и той откри резултата в срещата.

Известно е, че Рамос заради слабата си игра в защита често нарушава правилата на играта и за това капитанът на "белите" е един от най-грубите защитници на нашето съвремие. Пресен е споменът от миналогодишния мач с Барселона, когато Рамос за пореден път бе изгонен за грубо нарушение срещу Лионел Меси и подведе отбора си. Към онзи момент Серхио получи своя 22-ри червен картон в кариерата, което е рекорд за испанските клубове.

Рамос е "рекордьор" и по получени жълти картони. В пренесения мач с Леганес той отново видя жълтия цвят. Този картон стана 163-ти за защитника в рамките на Примера дивисион, което го прави номер едно по този показател в рамките на испанското първенство.

Рамос има репутацията и на футболист, който постоянно провокира чуждите играчи - най-близките спомени са ударът с лакът в лицето на Люк Ернандес от Атлетико в миналогодишния полуфинал от Шампионска лига и наплюването на  Яго Аспас през този сезон.

Симулациите са отделен прийом в арсенала на капитана на Реал Мадрид. Целият свят стана свидетел на изгонването на Хуан Куадрадо във финала на Шампионска лига с Ювентус през миналата година, когато Рамос имитира, че е ударен в крака. В едно от дербитата с Атлетико камерите пък хванаха Серхио да призовава  Кристиано Роналдо да симулира удар от Габи, за да може играчът на "дюшекчиите" да получи втори жълт картон.

Напомняме, че в събота вечер Рамос контузи главното оръжие на Ливърпул Мохамед Салах, което доведе до смяна на египтянина в 30-та минута.

Както е известно, Реал Мадрид победи Ливърпул с 3:1.

  Сподели
730