Карвахал обясни как може да бъде спряна атаката на Ливърпул


Н. Гавазов

Карвахал обясни как може да бъде спряна атаката на Ливърпул

Защитникът на Реал Мадрид Даниел Карвахал сподели мнение за финалния мач в Шампионска лига с Ливърпул. Известно е, че най-мощното оръжие в ръцете на мърсисайдци това са мълниеносните атаки, които като кинжал разсичат всяка една отбрана, без значение кои стои отсреща. Особено ясно това се видя в мачовете с Манчестър Сити и Рома, в които "червените" защитници с лекота поставиха на колене съперниците си. Според Карвахал, той и съотборниците му не трябва лесно да губят топката, за да не позволят на своя противник да използва най-силното си оръжие. Само тогава мадридчани ще могат да разчитат на успех в решаващия мач от главния европейски клубен турнир.

"Преди срещата с ПСЖ в осминафиналите ние безкрайно гледахме клипове с Кавани и Мбапе. Но след първата среща разбраха: "Дявол да го вземе, ние не сме толкова лоши". Тази среща бе определяща", заяви Карвахал.

"Това ще е мой четвърти финал, а аз съм още по-гладен, отколкото след първия. Ние имаме такива играчи, като Рамос, Роналдо и Модрич, които спечелиха всичко, но са все така целеустремени към успехи", каза още испанецът.

"Ливърпул много силно играе при прехода от отбрана в атака. Ние трябва да бъдем внимателни и да се постараем да не губим топката. Нужно е да контролираме играта и високо да пресираме, ако искаме успеха", продължава защитникът.

Даниел вярва в успеха, но и не изключва поражение в мача с Ливърпул, което ще означава, че Реал ще остане без трофеи през този сезон.

"Сегашният сезон е уникален, имахме изкачвания и падения. Но се класирахме за финала в Шампионска лига. Ако не победим, това ще се смята за провал. Но дори да се случи това, ние ще напуснем терена с високо вдигнати глави", завърши Карвахал.

Двубоят между Ливърпул и Реал Мадрид ще се проведе на 26 май, в събота на Олимпийския стадион в Киев. Началото на срещата е от 21:45 часа българско време.

  Сподели
434