Александър-Арнолд е готов за сблъсъка с Роналдо


Н. Гавазов

Александър-Арнолд е готов за сблъсъка с Роналдо

Младият защитник на Ливърпул Трент Александър-Арнолд заяви, че е готов за среща със суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо. 19-годишният Александър-Арнолд може да бъде щастлив от това, как се разви първият му сезон в качеството на пълноценен играч от първия отбор на "червените". Трент постигна огромен прогрес и даде своя принос за класирането на отбора за финала в Шампионска лига.

На 26 май в Киев Трент ще се изправи срещу някои от най-добрите играчи в света, включително и Роналдо, но англичанинът не се безпокои от това.

"На мен ми харесва да приемам предизвикателства и да проверявам себе си срещу най-добрите играчи в света. Не са много футболистите, които са добри колкото Роналдо. За мен ще е чест да се изправя срещу него - един от най-големите, един от най-великите във всички времена. Надявам се, че ще играя срещу него.

Знам много за такива играчи, като него и Меси, защото съм ги гледал в YouTube, докато растях.  Винаги следиш такива играчи.

Но просто трябва да се съсредоточиш върху мача, ако пък той е твой пряк опонент, тогава трябва да изучиш слабите и силните му страни, за да използваш това в твоя полза", заяви Александър-Арнолд.

По-рано друг защитник на "червените" в лицето на Деян Ловрен реши да напомпи самочувствието на своите преди мача с Реал Мадрид: "Реал е достатъчно уверен в себе си. Но нас това не ни вълнува, ние сме съсредоточени върху своята игра. Защо трябва да се страхуваме от тях? Нека те се страхуват от нас. Последните 10-15 минути в мача с Рома бяха нервни, защото може би мислите ни вече бяха във финала. За това и допуснахме голове. Но сега трябва да се радваме. Това е невероятно, за подобно нещо мечтае всеки футболист. Чест е да играеш за Ливърпул. Нека сега вдигнем шум във финала. Чест е да играеш с тези момчета и за тези фенове. Ние и Реал сме най-добрите отбори. Нека почакаме".

  Сподели
511