Шеф в Ливърпул с претенции към мястото на финала в ШЛ


Н. Гавазов

Шеф в Ливърпул с претенции към мястото на финала в ШЛ

Главата на департамента на Ливърпул по работа с феновете Тони Барет е недоволен от мястото за провеждане на финала в Шампионска лига. Мърсисайдци ще премерят сили с Реал Мадрид в най-решаващия мач от турнира с Реал Мадрид, като мястото на сблъсъка е Олимпийския стадион в Киев.

Столицата на Украйна вече си спечели лоша репутация, след като през миналия месец се разбра, че цените на жилищата са скочили драстично, а наемите надхвърлят тези в най-големите европейски столици като Париж и Лондон. Друг проблем е, че много украински хотели отмениха  евтините резервации от по-рано, което предизвика страхотен скандал с туроператорските фирми. Освен това стана известно, че една част от наетите от по-рано квартири нямат ток и вода, а рекламите на жилищата не съответстват на действителността - например, предлагат се стаи със санитарни помещения вътре, а се оказва, че става дума за общи тоалетни и бани.

Главата на департамента на Ливърпул по работа с феновете не е уверен, че толкова важно събитие е трябвало да се провежда в столицата в Украйна.

"Във футбола нещо сериозно е счупено, за да се подлага духът на играта на подобно изпитание. Трябва да се дадат обяснения, защо за място на финала бе избрано място, до което трудно се достига и пътищата са ужасни. Само мога да поднеса извиненията си към феновете на Ливърпул, за които търсенето на билет за самолет и на жилище в Киев се превърна в истински кошмар", заяви Барнет.

Мачът между Реал Мадрид и Ливърпул ще се проведе на 26 май в Киев. Началото на срещата е от 21:45 часа българско време.

По-рано УЕФА назначи и съдийската бригада, която ще обслужва финалния мач от Шампионска лига между Реал Мадрид и Ливърпул. Главен съдия на срещата е сръбският рефер Милорад Мажич. Както съобщава официалният сайт на УЕФА, на 45-годишния съдия ще помагат сънародниците му Милован Ристич и Далибор Джурджевич. Четвърти съдия ще е французинът Клемен Турпен, а зад вратите ще застанат Ненад Джокич и Данило Груич.

  Сподели
450