Мончи: При VAR на финала трябваше да играят Байерн и Рома


Н. Гавазов

Мончи: При VAR на финала трябваше да играят Байерн и Рома

Спортният директор на Рома Рамон Родригес Мончи след мача - реванш от полуфиналите на Шампионска лига с Ливърпул подложи на критика съдиите и УЕФА. Както е известно, двубоят в Рим постави поредните въпроси към работата на реферите. Например, в 63-та минута на срещата, при резултат 2:2, нападателят на Рома Стефан Ел Шаарави центрира топката, която обаче се удари в ръката на Трент Александър-Арнолд. Главният съдия Дамир Скомина остана безмълвен и не отсъди "бялата точка", както искаха домакините. Италианците имаха претенции и при ситуацията, в която Лорис Кариус повали Един Джеко.

"Това решение на съдията променя всичко. Ние допуснахме гол от засада в първия мач, тук имаше две дузпи, които не получихме. При едната имаше чист червен картон", заяви Мончи.

"Дойде време да дадем нашите гласове. Не само Рома, Ювентус се сблъска със същите проблеми в мача с Реал. Италианският футбол трябва да даде своя глас, защото това, което видяхме тази вечер, шокира", каза още функционерът.

"Това е играе със сърцата на феновете. Трябва да похвалим Ливърпул за класирането им за финала, но е нужно и да се оцени как се случи това. Аз съм испанец и преди година дойдох тук. Но мисля, че италианският футбол трябва да се оплаче, защото това не е нормално", продължава директорът.

"Не мога да разбера, защо VAR не се използва в най-важния клубен турнир в света. Не мога да разбера. Да, случват се грешки и с технологиите, но много по-малко. Това не е само икономически ущърб. Тъй като усърдно работехме. Момчетата са ядосани в съблекалнята, ние се раздадохме на 100% през второто полувреме, играхме превъзходно", добави Мончи.

"Трябва да се въведе VAR в Шампионска лига, защото това е основата. Не мога да разбера, защо УЕФА не го иска. Феновете могат да се шегуват, че при VAR Байерн и Рома щяха да са на финала, но това си е чистата истина", завърши функционерът.

  Сподели
655