Лалана ще е напълно готов за финала в Шампионска лига


Н. Гавазов

Лалана ще е напълно готов за финала в Шампионска лига

Нападателят на Ливърпул Адам Лалана ще бъде готов за финала в Шампионска лига, ако мърсисайдци успеят да се класират за най-важния мач в престижния европейски турнир. Това съобщава източник, който се намира близо до кухнята на клуба. Напомняме, че на практика сезонът е загубен за Лалана Адам не може да помогне на "червените" в борбата им за място в топ 4 на Висшата лига и в опита за класиране за финал в Шампионска лига.

По-рано се очакваше, че англичанинът ще се появи на терена едва през лятото, но сега става известно, че Адам много съвестно се отнася към всички процедури по възстановяването си, а  това дава своето отражение - футболистът може да бъде готов до две седмици. Нещо повече, източник твърди, че нападателят ще е напълно възстановен за участие в евентуален финал в Шампионска лига. 

Впрочем, мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вече намекна, че се надява на помощта на Лалана дори в рамките на този сезон на Висшата лига.

"Адам работи над физическата си форма. Той на практика не е контузен, но няма нужната кондиция. Но аз се надявам, че ще може да изиграе един - два мача в остатъка на сезона. Може би ще се появи на терена в срещата с Брайтън, но засега е рано да се говори за това. Ще изчакаме и ще разберем повече в началото на новия месец", заяви Клоп.

Напомняме, че мачът с Брайтън е на 13 май. Финалът в Шампионска лига е на 26 май. Първият двубой в полуфиналите на европейския турнир с Рома завърши при резултат 5:2 за "червените", което дава високи шансове на мърсисайдци да бъдат един от претендентите в последния мач в Киев.  

Напомняме, че по-рано Лалана намекна, че се надява да участва на финалите на Световното първенство това лято: "Сезонът се оказа труден за мен, заради контузиите. Сега съм здрав и съм позитивно настроен. Предстои Световно първенство, очакват ни важни мачове във Висшата лига и Шампионската лига с Ливърпул. Искам да набера форма и да играя. Трябва и практика, а не само тренировки. Вече разговарях със Саутгейт, който се интересува от състоянието ми.  Той знае с какво мога да помогна на отбора. Разбира се, това не означава, че със сигурност ще съм в него, защото има и други талантливи футболисти с амбиции, подобни на моите".

  Сподели
432