Де Роси: Не издържахме на свирепостта в атаките на Ливърпул


Н. Гавазов

Де Роси: Не издържахме на свирепостта в атаките на Ливърпул

Капитанът на Рома Даниеел Де Роси коментира поражението от Ливърпул с 5:2 в полуфинален мач от Шампионска лига. Лидерът на "вълците" призна също така, че се радва за бившия си съотборник Мохамед Салах, който премина в клуба от "Анфийлд" през миналото лято.

“Знаем, че Салах е отличен футболист, а също така  и прекрасен човек. Радвам се за него, дори когато неговите действия нанасят вреда на Рома. Той сериозно израсна в игрово отношение, стана невероятно решителен в своите действия. Ние знаехме, че може да бъде такъв.

Разбира се, можем да се хванем за този успех, който успяхме да постигнем в четвъртфинала с Барселона, тъй като той непременно ни уверява, че всичко е възможно. Длъжни сме да вярваме и да се стараем за себе си, но преди всичко за феновете на Рома. Единственото, което се отличава от мача с Барса е, че тогава не ни достигна късмет.

Сега започнахме силно, но след това не издържахме на скоростта в играта на Ливърпул и неговата свирепост в атаките. Това е урок, който трябва да научим преди втория мач. Нужно е внимателно да се занимаваме с тези аспекти преди реванша.  Не е невъзможно да победим с три гола разлика, вече го направихме веднъж", заяви Де Роси.

  Сподели
89