Хендерсън: Ливърпул иска да твори история


Н. Гавазов

Хендерсън: Ливърпул иска  да твори история

Полузащитникът на Ливърпул Джордан Хендерсън сподели очакванията си от първия мач от полуфиналите на Шампионска лига с Рома.

"Статистиката на Салах говори сама за себе си. Това е фантастичен футболист, който играе на отлично място в отличен отбор. Ние се движим в правилно направление, искаме да сътворим собствена история. Мохамед желае да бъде част от това", заяви Хендерсън.

"Сега е много важен момент, но се надявам, че това е само началото на нещо специално за Ливърпул. Клоп е блестящ мениджър, той извърши сериозна работа откакто дойде в клуба. Държи се ласкаво и добре по отношение на своите играчи, а всички се радват да работят с такива специалисти", добави капитанът.

"Главното е да продължаваме да се усъвършенстваме. Ние успешно преживяхме раздялата с Коутиньо. Тройката нападатели показва впечатляващи резултати. Мачът с Рома е сериозен тест за нас. Но ще победим, ако Ливърпул покаже игра, която демонстрира срещу Манчестър Сити. Ние просто трябва да бъде готови, да създаваме положения и да вкарваме голове", каза още лидерът на Ливърпул.

"Де Роси е невероятен, той има огромен опит. Ние също имаме опитни играчи, но нито един от тях не е близо до италианеца. Рома е балансиран отбор, а той е част от него", добави Хендерсън.

Лидерът на мърсисайдци говори и за ролята на домашния стадион "Анфийлд" във въпросната среща. Наскоро излязоха данни, които показват, че родната арена на "червена" оглавява класациите във Висшата лига по степен на подкрепа на своите играчи. Хендерсън се надява, че това ще се види и тази вечер, в двубоя с Рома.

"Атмосферата на "Анфийлд" винаги е невероятна. Това повдига отборния дух и много помага на играчите. Убеден съм, че феновете с всички сили ще тласкат Ливърпул напред, а ние ще се опитаме да отговорим на тяхната грандиозна подкрепа", завърши англичанинът.

Мачът Ливърпул - Рома ще се проведе тази вече, с начало 21:45 часа българско време.

  Сподели
173