Марота: ШЛ изисква качествени съдии, Майкъл Оливър не е такъв


Н. Гавазов

Марота: ШЛ изисква качествени съдии, Майкъл Оливър не е такъв

Изпълнителният директор на Ювентус Джузепе Марота бе помолен да коментира слуховете за евентуално връщане на Пол Погба и Алваро Мората в клуба. По-рано в британската преса се появиха информации, че двамата играчи са разочаровани от сегашните си отбори и обмислят да напуснат клубовете.

"Лично аз не вярвам в завръщане, но има и изключения. Това са двама отлични играча, отлични момчета, но честно казано, това е мираж за нас. Дармиан? Не, все още нищо не е направено", заяви Марота.

Също така босът коментира продължаващите спорове за необходимостта от въвеждането на системата VAR в Шампионска лига. Напомняме, че Ювентус пострада в мача-реванш от четвъртфиналите на турнира с Реал Мадрид, когато главният съдия Майкъл Оливър даде спорна дузпа в 93-та минута, която доведе до отпадането на "бианконерите".

"VAR е инструмент, който не е идеален, но намалява количеството грешки. Тя трябва да започне да се използва възможно най-скоро. Вече казахме на Пиерлуиджи Колина, че за мача с Реал те назначиха рефер, който не е достатъчно опит за такъв двубой. Срещите от този етап на турнира изискват качествени съдии, които да не предизвикват дебати и съмнения с работата си, а този не бе такъв", каза още босът.

  Сподели
100