УЕФА излезе с изявление относно заплахите срещу Майкъл Оливър


Н. Гавазов

УЕФА излезе с изявление относно заплахите срещу Майкъл Оливър

УЕФА излезе с изявление относно появилите се информации за постъпили смъртни заплахи по адрес на съдия Майкъл Оливър и неговата съпруга, заради действията на съдията по време на мача-реванш от 1/4-финалите на Шампионска лига между Ювентус и Реал Мадрид. Както е известно, англичанинът даде спорна дузпа в полза на испанския отбор, която Кристиано Роналдо реализира и така намали загубата на тима до 3:1, класирайки Реал за полуфиналите в турнира.

Самият Оливър няма регистрация в социалните мрежи, но съпругата му има акаунт в Туитър, където са публикувани обидите и заплахите за живота на двамата. Полицията вече провежда разследване на случилото се.

"Решително осъждаме заплахите по адрес на Майкъл Оливър и съпругата му, и очакваме, че властите ще вземат мерки по отношение на тези, които са извършили тази ужасна постъпка", се казва в изявление на УЕФА.

 

Както е известно, Ювентус победи Реал Мадрид с 3:1, но отпада от Шампионска лига, след като водеше с 3:0 почти до самия край. Юве поведе още с първата си атака в мача. Сами Кедира напредна отдясно и с меко центриране сложи топката на главата на Марио Манджукич, който отблизо нямаше как да сгреши и вкара за 0:1. В 36-ата минута Ювентус стигна до втори гол в мача, при общо взето идентична на първото попадение ситуация. Стефан Лихтщайнер се справи по фланга с Марсело, след което центрира в полето на Реал. Марио Манджукич спечели въздушния двубой срещу Карвахал, след което майсторски насочи с глава в мрежата на Навас. В 61-ата минута вратарят на домакините стана грешник за своя отбор. Дъглас Коща центрира остро, костариканецът не успя да улови топката и я подари на Блез Матюиди, който вкара в опразнената врата.

Драмата бе факт в добавеното време на срещата. Марсело центрира към намиращия се на далечната греда Роналдо, който свали с глава за Лукас Васкес. Миг преди да нанесе изстрел, испанският национал падна на земята и главният съдия Майкъл Оливър не се поколеба да отсъди дузпа, която Кристиано Роналдо реализира.

  Сподели
100