Бусака: Оливър трябваше да вземе решение за по-малко от секунда


Н. Гавазов

Бусака: Оливър трябваше да вземе решение за по-малко от секунда

Главата на съдийския департамент на ФИФА Масимо Бусака отговори на критиките по адрес на арбитъра Майкъл Оливър от страна на вратаря на Ювентус Джанлуиджи Буфон.

"Съдията трябва да приема технически и дисциплинарни решения за част от секундата. За това просто няма време да помислиш за това на какъв мач се намираш, какво се е случило по-рано и така нататък. Работата на арбитъра е една от малкото, в които решенията се вземат за по-малко от секунда. Разбираемо е, че ако съдията имаше 10 минути, той щеше да вземе всички фактори, но това е трудна работа, в която трябва да се осланяш само на своя инстинкт", заяви Бусака.

Както е известно, Ювентус победи Реал Мадрид с 3:1, но отпада от Шампионска лига, след като водеше с 3:0 почти до самия край. Юве поведе още с първата си атака в мача. Сами Кедира напредна отдясно и с меко центриране сложи топката на главата на Марио Манджукич, който отблизо нямаше как да сгреши и вкара за 0:1. В 36-ата минута Ювентус стигна до втори гол в мача, при общо взето идентична на първото попадение ситуация. Стефан Лихтщайнер се справи по фланга с Марсело, след което центрира в полето на Реал. Марио Манджукич спечели въздушния двубой срещу Карвахал, след което майсторски насочи с глава в мрежата на Навас. В 61-ата минута вратарят на домакините стана грешник за своя отбор. Дъглас Коща центрира остро, костариканецът не успя да улови топката и я подари на Блез Матюиди, който вкара в опразнената врата.

Драмата бе факт в добавеното време на срещата. Марсело центрира към намиращия се на далечната греда Роналдо, който свали с глава за Лукас Васкес. Миг преди да нанесе изстрел, испанският национал падна на земята и главният съдия Майкъл Оливър не се поколеба да отсъди дузпа, която Кристиано Роналдо реализира.

След мача Мехди Бенатиа коментира спорната ситуация: "Бях по-бърз от Васкес и играх с топката. Ясно се вижда, как топката отскача от моя крак и променя направлението си. Васкес просто падна, защото нищо не му оставаше да направи в тази ситуация. Такава дузпа е истински абсурд".

  Сподели
157