Алегри: Оливър ни лиши от възможността да се борим с Реал


Н. Гавазов

Алегри: Оливър ни лиши от възможността да се борим с Реал

Старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри се обяви в защита на вратаря на торинци Джанлуиджи Буфон, който бе изгонен в мача-реванш от четвъртфиналите на Шампионска лига с Реал Мадрид, а също така зави, че играчите му са били лишени от възможността за честна конкуренция с Реал. Напомняме, че главният съдия в срещата Майкъл Оливър отсъди спорна дузпа в полза на испанския тим, която повечето специалисти и по-голяма част от футболната общественост прие като грешен ход от страна на англичанина. На всичкото отгоре Оливър посочи червен картон на Буфон, който като капитан на торинци се опита да разбере мотивите за решението на съдията. 

"Винаги е лесно да съдиш отстрани. Що се отнася до Буфон, Джиджи бе пример за това, какъв мъж трябва да бъдеш на терена и извън него в продължение на 20 години", заяви Алегри.

"И ние не говорим, че тези 30 секунди щяха да ни позволят да се окажем в следващата фаза. Те просто щяха да ни дадат възможност да се борим в допълнителното време, но съдията прие друго решение. Не знам, дали това бе правилно, на мен мие  все едно. Но това, че Джиджи бе изгонен и нямаше възможност да спаси Ювентус от дузпата, обяснява гнева на Буфон. Напълно го разбирам.

Несправедливо е от дома си пред телевизора да оценяваш сложната психологическа ситуация, в която се оказа Буфон", заяви Алегри.

Напомняме, че по-рано бившият вратар на Ювентус Стефано Такони заяви, че на мястото на Джанлуиджи Буфон е щял да употреби физическа сила спрямо главния съдия: "Ако бях на негово място, аз щях да го ударя в лицето. Щеше да е добър край на една прекрасна кариера. Не може да дадеш такава дузпа в 95-ата минута. Психически всички са изнервени и не можеш да дадеш дузпа".

Също така вчера се появи информация, че Буфон е заплашен от дисквалификация в Серия А и Купата на Италия заради скандала в мача с Реал Мадрид по-рано през седмицата. Според информацията, съдбата на 40-годишния страж зависи от това какъв ще бъде докладът на главния съдия Майкъл Оливър за срещата Реал - Ювентус.

  Сподели
160