Коутиньо ще получи медал, ако Ливърпул спечели Шампионска лига


Н. Гавазов

Коутиньо ще получи медал, ако Ливърпул спечели Шампионска лига

Полузащитникът на Барселона Филипе Коутиньо ще получи медал за спечелване на Шампионска лига, ако турнирът бъде спечелен от бившия отбор на бразилеца Ливърпул. Напомняме, че 25-годишният бразилец стана най-големият неудачник във вторник вечер. Барселона отпадна от престижния европейски турнир, отстъпвайки на Рома, а в същото време мърсисайдци разбиха Манчестър Сити и се класираха за полуфиналите.

Утешение за Филипе може да стане само спечелване на Шампионска лига от страна на Ливърпул. В такъв случай полузащитникът може да разчита на медал, защото взе участие в пет мача от груповата фаза на турнира и помогна на Ливърпул да се класира за плейофите.

Съгласно правилата на УЕФА, организаторите на Шампионска лига заделят 40 медала за отбора-победител в турнира, а клубът се разпорежда с медалите по свое усмотрение. Предполага се, че Ливърпул няма игнорира приноса на Коутиньо, който вкара пет гола за "червените" през този сезон в Шампионска лига.

Както е известно, във вторник вечер Рома се наложи над Барселона с класическото 3:0 в реванша помежду си от 1/4-финала в Шампионската лига. Така общият резултат от двете срещи стана 4:4 и той класира "вълците" напред в турнира.Един Джеко даде преднина на домакините на "Олимпико" в 6-ата минута. Даниеле Де Pоси с прекрасен дълъг пас изведе Джеко на скорост, а той надбяга двама защитници и чукна топката покрай плонжа на вратаря, откривайки резултата - 1:0.В 58-ата минута Даниеле Де Роси удвои от дузпа, отсъдена за нарушение на Пике срещу Джеко  - 2:0. В 82-ата минута Костас Манолас бе точен за 3:0. Юндер подаде към своя съотборник, който засече топката с глава от близка дистанция и тя влетя в мрежата за радост на феновете по трибуните. Това се оказа и последен гол в този двубой.

Ливърпул пък победи Манчестър Сити с 2:1 и след 3:0 в първия мач се класира за полуфиналите. Още във 2-ата минута на реванша Габриел Жезус откри резултата, но в 56-ата минута Мохамед Салах открадна изпусната от вратаря топка при удар на Фирмино и вкара красиво за 1:1. В 77-ата минтуа грешка на Отаменди доведе до гол на Фирмино, който довърши съперника и класира "червените" за полуфиналите на Шампионска лига.

  Сподели
163