Гуардиола: Ливърпул е топ отбор, който заслужава да играе на финал


Н. Гавазов

Гуардиола: Ливърпул е топ отбор, който заслужава да играе на финал

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола коментира отпадането на отбора от четвъртфиналите на Шампионска лига.

"Ливърпул е топ отбор с топ-мениджър. Бих казал, че те заслужават да играят на финала. Поздравявам своите играчи с отличното представяне в турнира. те всичко направиха превъзходно, а сега трябва да се съсредоточим върху Висшата лига", заяви Гуардиола.

"През първото полувреме направихме абсолютно всичко, което е нужно. Ние създавахме положения, това бе много трудно, заради 11-те съперника в отбрана. Ние знаехме, че ще е много трудно да продължим напред. Трябва да анализирам всяка среща поотделно. Ако погледнете статистика, ние сме най-добри във Висшата лига. Загубихме три поредни мача, но фактът, че сме лидери в първенството, показва колко сме добри", каза още испанецът.

"Играхме срещу много силен отбор. Погледнете Барселона. Това е много специален турнир. На "Анфийлд" не успявахме да създадем положения, макар че играхме по-добре след почивката, а у дома направихме добро първо полувреме. Но срещу нас стоеше изключителен отбор", продължава мениджърът.

"Невъзможно е да бъдат запазени тези темпове и интензивност в продължаване на целия сезон. Може би в бъдеще ще разберем, как да станем по-добре. Но сега трябва искрено да похваля своите играчи", завърши Гуардиола.

Напомняме, че въпреки силното начало, домакините от "Етихад Стейдиъм" претърпяха пълен обрат и претърпяха нова загуба, този път  с 2:1. Още във 2-ата минута Габриел Жезус откри резултата след добра игра на Стърлинг от дясно, който намери нападателя на дузпата за 1:0. Амбицията на "гражданите" намаля във второто полувреме, и съвсем угасна когато в 56-ата минута Мохамед Салах открадна изпусната от вратаря топка при удар на Фирмино и вкара красиво за 1:1. В 77-ата минута грешка на Отаменди при изнасянето на топката доведе до гол на Фирмино и той изведе Ливърпул до полуфиналите на Шампионска лига.

както е известно, че жребият за полуфиналите в Шампионска лига ще се състои в петък, 13 април. Друг сигурен участник на този етап в турнира е Рома. Тази вечер ще станат известни и останалите участници в полуфиналите на Шампионска лига.

  Сподели
109