Валверде: Рома не ни позволи да покажем своята игра


Н. Гавазов

Валверде: Рома не ни позволи да покажем своята игра

Старши-треньорът на Барселона Ернесто Валверде сподели мнение за причините за отпадането на отбора от четвъртфиналите на Шампионска лига.

"Винаги е трудно, когато губиш по този начин, но трябва да отдадем дължимото на съперника, който силно игра от първата до последната минута. Те през цялото време упражниха висока преса, а това не ни позволи да покажем своята игра", заяви Валверде.

По данни на статистиката, римляните спечелиха 75% от битките във въздуха. Това е рекорд за Рома през този сезон. Оказва се, че най-добри на втория етаж са Жуан Жезуш, Даниеле де Роси и Костас Манолас. Защитникът на Рома Костас Манолас допусна с този мач най-малко брак от всички полеви играчи. Освен това, гъркът е номер едно по спечелени единоборства с 89% и точност на подаванията с 92%.

Наставникът на каталунците коментира и този въпрос.

"Ние така и не се справихме с тази преса. Обраха всички отскоци, вкараха в нужното време. Това бе лош ден за нас. Рома игра много силно, а ние не. Съперникът ни изтласка към нашата врата. Накара ни да играем с дълъг пас. След такива загуби винаги се замисляш за това, какъв бе планът за игра и как той бе реализиран", завърши специалистът.

Както е известно, Рома се наложи над Барселона с класическото 3:0 в реванша помежду си от 1/4-финала в Шампионската лига. Така общият резултат от двете срещи стана 4:4, но с гол на чужд терен той класира "вълците" напред в турнира. Нападателят Един Джеко даде преднина на домакините на "Олимпико" в 6-ата минута. Полузащитникът Даниеле Де Pоси с прекрасен дълъг пас изведе босненския футболист на скорост, а той надбяга двама защитници и чукна топката покрай плонжа на вратаря, откривайки резултата - 1:0.

Домакините продължиха с отличната си игра и немислимото се случи. В 58-ата минута Даниеле Де Роси удвои от дузпа, отсъдена за нарушение на Пике срещу Джеко  - 2:0. В 82-ата минута Костас Манолас довърши съперника за 3:0. Юндер подаде към своя съотборник от корнер, който засече топката с глава от близка дистанция и тя влетя в мрежата за радост на феновете по трибуните.

Напомняме, че жребият за полуфиналите в Шампионска лига ще се състои в петък, 13 април. Друг сигурен участник на този етап в турнира е Ливърпул. Тази вечер ще станат известни и останалите участници в полуфиналите на Шампионска лига.

  Сподели
149