Алегри: Сега трябва да се концентрираме върху Серия А


Н. Гавазов

Алегри: Сега трябва да се концентрираме върху Серия А

Старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри сподели впечатленията си от първия мач от четвъртфиналите на Шампионска лига.

"Когато играеш с отбор от подобно ниво, трябва да имаш късмета на своя страна, а също така и Роналдо да се намира в лош ден. Ние бяхме пасивни в момента на първия гол, но след това играхме добре в продължение на един час", заяви Алегри.

"Имахме малък шанс да изравним резултата, но не се възползвахме. Разочарован съм, че допуснахме трети гол, тъй като бяхме длъжни да удържим разликата от два гола, а след това да се опитаме да сътворим чудо в Мадрид. Сега трябва да се концентрираме върху вътрешното първенство", каза още наставникът на "бианконерите".

Както е известно, Реал Мадрид се наложи с класическото 3:0 при визитата си на Ювентус в Торино в първа 1/4-финална среща от Шампионската лига. Много силен мач за "Белия балет" направи Кристиано Роналдо. Португалецът даде аванс на Реал още в третата минута след като засече центриране на Иско и направи безпомощен Буфон - 0:1.

До края на първата част Игуаин, Дибала и Киелини бяха близо до изравнителното попадение, но нямаха късмет да се разпишат от добри ситуации. В 64-ата минута Роналдо направи резултата 0:2 с истински шедьовър - перфектна задна ножица, засичайки центриране отдясно на Даниел Карвахал.

В 72-ата минута Марсело бе точен за 0:3 и до голяма степен уби интригата в реванша, а пък асистенцията при това попадение бе на Кристиано. До края на двубоя резервата Матео Ковачич удари греда за Реал, а Буфон отрази изстрел на CR7.

Реваншът между Реал Мадрид и Ювентус ще е на 11 април на "Сантяго Бернабеу" в испанската столица.

  Сподели
386