Моуриньо: Юнайтед и преди е отпадал на осминафиналите


Н. Гавазов

Моуриньо: Юнайтед и преди е отпадал на осминафиналите

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо оцени играта на отбора в мача със Севиля снощи. Напомняме, че англичаните претърпяха поражение с 2:1 от андалусците и напуснаха Шампионска лига, въпреки равенството 0:0 в първия двубой.

"Не мисля, че отборът игра лошо във вчерашния мач. Няма за какво да съжалявам. Положих максимални усилия, това се виждаше и от страна на футболистите. Стараеха се, но това е футболът", заяви Моуриньо.

При това специалистът обърна внимание, че за "червените дяволи" не е новост отпадането от осминафиналите на Шампионска лига. Жозе лично е отстранявал Юнайтед от този стадий на турнира.

"Седял съм в това кресло в Шампионска лига след като отстранихме Манчестър Юнайтед в осминафинал на "Олд Тарфорд". Това се случи през 2004 година с Порто и през 2013 година с Реал Мадрид, Юнайтед и двата пъти изпадна. За отбора това не е нов опит.

Не мисля, че представянето бе лошо. Много добре започнахме, но Севиля е забележителен отбор, който успя да установи контрол върху топката. Съперникът разполага с много добри полузащитници", добави специалистът.

Португалецът отдаде дължимото и на колегата си Винченцо Монтела, който пусна в игра Бен Йедер, а той му се отплати с два гола.

"Понякога много се радвам на проведените замени, но има случаи от това са щастливи и други треньори. От страна на Монтела бе добро решение да пусне на терена Бен Йедер. Когато Севиля вкара първия гол, играта се промени", заяви Муриньо.

 

  Сподели
145