Ди Франческо: Рома проведе мач, близък до идеалния


Н. Гавазов

Ди Франческо: Рома проведе мач, близък до идеалния

Старши-треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо сподели мнение за срещата-реванш от осминафиналите на Шампионска лига с Шахтьор, която "вълците" спечелиха с 1:0 и се класираха напред.

"Нищо не мога да кажа, моите момчета проведоха не най-добрия си мач в кариерата, но бяхме близо до него. Постигнахме превъзходен резултат. Мисля, че с право можем да се гордеем с нашето постижение.

Играхме концентрирано, може би без много класа в предни позиции, но знаехме, че рано или късно съперникът ще сгреши и ще се възползваме от това. В първия мач направихме твърде много грешки и съперникът ни наказа. Доволен съм от това, което видях в съблекалнята. Това бе победа постигната от мъже, решени да се борят заедно и да вървят напред.

Организационно стояхме доста добре. Можеше по-добре да пресичаме техните пасове и да използваме по-добре крайните ни защитници. През първото полувреме техният вратар имаше повече докосвания от всеки друг на терена. Те не спираха да подават назад и да се опитват да рушат играта. Тактически отборът направи това, което исках, макар и да имам леки забележки", заяви Ди Франческо.

 

  Сподели
88