Рома продължава напред в ШЛ (видео)


В. Мухарски

Рома продължава напред в ШЛ (видео)

Рома се наложи над Шахтьор Донецк с минималното 1:0 в мача-реванш от 1/8-финала в Шампионската лига на "Олимпико". В първата среща "вълците" загубиха с 1:2, но благодарение на гола на чужд терен - продължават напред в турнира. Тзи вечер Един Джеко реализира единственото попадение. Това стана факт в 53-ата минута, когато Строотман намери отлично босненеца, който напредна и с едно докосване мушна топката през краката на вратаря за 1:0.

Малко по-късно Джеко бе близо до нов гол, но този път ударът му не намери очертанията на вратата. В 78-ата минута гостите останаха с човек по-малко на терена. Иван Ордец задържа откъсващия се Един Джеко и съдията не се поколеба да му посочи пътя към съблекалните. След това се стигна до грозни сцени между играчите на терена, но ситуацията бе овладяна от реферите. Всичко това се случи, след като едно от децата, които гонят топката, отказа да подаде коженото кълбо към играч на гостите.

В заключителните минути Шахтьор бяха близо до гола, но в крайна сметка "римляните" успяха да задържат преднината си. Така те продължават напред в надпреварата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
221