Конте помоли да не се сравнява Челси с Ювентус


Н. Гавазов

Конте помоли да не се сравнява Челси с Ювентус

Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви, че отборът не може да с сравнява с Ювентус, който успя да се класира за четвъртфиналите на Шампионска лига. През миналата седмица торинци, където Конте работи три години и спечели три титли на Серия А, успя да преобърне съдбата на сблъсъка с Тотнъм, записвайки победа на "Уембли".

В сряда вечер пред аналогична задача е изправен и Челси. "Сините" направиха 1:1 срещу Барселона на свой терен и сега мнозина експерти смятат, че лондончани нямат големи шансове срещу каталунците.

Журналистите не пропуснаха да зададат въпрос на Конте, дали Челси може да повтори успеха на Ювентус.

"Мисля, че няма място за сравнения. Не трябва да забравяте, че в Ювентус играят футболисти, които имат голям опит, а това е от голямо значение. Те показаха колко са безжалостни: трудно им бе, но въпреки всичко убиха Тотнъм. В онзи отбор има играчи, които са побеждавали в Шампионска лига или поне са играли на финал. При мен няма такива играчи. Това обаче може да бъде компенсирано, ако действаме като единен колектив и разбира се, успеем внимателно да се подготвим за мача, подробно изучавайки слабите и силните им страни", заяви Конте.

 

  Сподели
82