Клоп: Ливърпул ще бъде страшна сила в плейофите


Н. Гавазов

Клоп: Ливърпул ще бъде страшна сила в плейофите

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е убеден, че отборът може да бъде възприет като страшна сила в плейофите на Шампионска лига. Хората на немския специалист демонстрираха убийствен футбол в сряда вечер, отправяйки седем гола във вратата на Спартак Москва. Така мърсисайдци завършиха участието си на този етап в турнира като победители в квартета и с 32 отбелязани гола.

Освен това, Ливърпул продължи своята безпогрешна серия до девет мача, навлизайки в пик на формата си в момент, когато преди 12 месеца започна да забавя оборотите. Клоп се надява, че този път няма да има спад.

"Ако играем както сега и продължим да използваме хладнокръвно своите положения, ние ще станем страшна сила в плейофите. Но разполагаме със същите играчи, които в предишни мачове не вкарваха.

Разбира се, ако играем по такъв начин, на 100% ще станем страшна сила. Видяхте как Дом Соланке игра срещу Стоук Сити, как Даниел Стъридж се появи като резерва: той можеше да вкара два или три пъти, създаде и гол за Садио Мане. Това е хубаво.

Знаехме, че победата ще ни осигури първото място в групата, така че не е изненада, че можем да попаднем на Байерн Мюнхен, Ювентус или Реал Мадрид. Мисля, че тази година груповата фаза се получи много странна. Тук наистина има много силни отбори. Достатъчно специална е тази година. Не толкова често можеш да попаднеш на Байерн Мюнхен, Реал Мадрид или на Ювентус, като първи в групата си.

Антонио Конте каза вчера, че няма лесни съперници тук, но аз не мисля, че и някой ще е щастлив да попадне на нас. Ние също няма да бъдем щастливи, когато научим с кой предстои да играем в следващия кръг, но ще бъдем готови", заяви Клоп.

 

  Сподели
197