Моуриньо: Не искахме да се класираме, играейки лошо


Н. Гавазов

Моуриньо: Не искахме да се класираме, играейки лошо

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо сподели мнение за мача с ЦСКА Москва от шестия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Португалецът отказа да посочи кои футболисти от противниковия тим са го впечатлили.

"Няма да посоча играчи, защото след това ще пишете, че съм искал да ги купя. Този състава е микс от опитни футболисти, които познавам още от 2005 година, плюс млади и талантливи футболисти. Дайте време на Виктор Гончеренко, за да осъществи този преход. Участието в Лига Европа е добре за тях. Така по-лесно ще работи над това", заяви Моуриньо.

"Ние не искахме да се класираме, играейки лошо. Трябва да постигаме позитивни резултати. Играхме добре, показахме добро отношение и демонстрирахме, че не искаме да губим. Бяха добри индивидуални представяния. Приятно е да завършиш европейската есен с 15 точки", каза още Моуриньо.

"Що се отнася до Лукаку, аз съм доволен от формата му. Той играе възхитително в мачовете, внася своя принос в резултатите на отбора. Работи и при подаванията, и в атака, и в защита. Взема участие във всички голове. Щастлив съм за него. Шоу? Много добро представяне. Добре игра даже след 80-та минута, добре се прояви при атаките. За него това е нормално за тази част на сезона. По-нататък ще има повече възможности", завърши мениджърът.

 

  Сподели
154