50 000 отпразнуваха европейската титла на Интер на Джузепе Меаца


.

50 000 отпразнуваха европейската титла на Интер на Джузепе Меаца

Близо 50 000 екзалтирани тифози на италианския гранд Интер отпразнуваха вчерашната титла от Шампионската лига, която бе спечелена от "нерадзурите". Отборът от Милано надделя с 2:0 над германския колос Байерн (Мюнхен) във финала на най-престижния европейски клубен турнир и се завърна на върха в Европа след 45 години суша. В герой за интерсистите се превърна Диего Милито, който на два пъти забоде топката във вратата на Ханс-Йорг Бут. 

Малко след края на финала италианските състезатели отлетяха със специален чартър за Апенините, като прави впечатление, че единствено наставникът на "нерадзуририте" Жозе Моуриньо, който вчера непосредствено след края на двубоя обяви, че ще напусне Интер, като по всичко личи, че това ще бъде в посока Реал (Мадрид), както и президентът на клуба Масимо Морати, не се качиха в самолета. Със спечелването на трофея от Шампионската лига, "синьо-черните" оформиха мечтания от тях требъл през тази година, тъй като те триумфираха с титлата в Серия "А", а освен това спечелиха и Купата на страната.

В 6 часа сутринта самолетът на "нерадзурите" кацна на летище "Малпенса" в Милано. След това футболистите на тима се качиха на автобус, който незабавно ги отведе до стадион "Джузепе Меаца", където се бяха събрали около 50 хиляди верни тифози на отбора, които очакваха с голямо нетърпение своите любимци да пристигнат, заедно с престижното отличие, за да започнат да празнуват чаканата от 45 години европейска титла.

Веднага след края на срещата над 100 000 запалянковци на Интер изпълниха небезизвестния миландски площад "Дуомо". Освен празнуването на титлата те призоваха Жозе Моуриньо да остане в Интер и да поведе отбора към още успехи: “Форца Интер, Форца Моуриньо, не ни напускай, ти си № 1”, крещяха "синьо-черните" привърженици.

  Сподели
77