Където е текло, пак ще тече


.

Където е текло, пак ще тече

Тази година на финала в Шампионската лига един срещу друг ще се изправят Байерн и Интер. Два отбора, които в последните години не успяваха да стигнат много далеч в надпреварата. Баварците играха за последно финал през 2001 г., когато спечелиха най-ценния клубен трофей на планетата за четвърти път в историята си. Последният финал на нерадзурите се проведе през 1972 г., когато италианците загубиха с 2:0 от Аякс.

При победа на 22-и май купите на мюнхенци ще станат пет, като по този начин те ще се изравнят с Ливърпул. Ако възпитаниците на Жозе Моуриньо грабнат трофея, ще завоюват третото отличие в клубната витрина. Така те ще настигнат Барселона и Манчестър Юнайтед, които в последните 11 години спечелиха по две титли.

Който и измежду двата финалиста да победи в сблъсъка след 15 дни, няма да бъде незаслужено. И двата клуба отстраниха основните претенденти за купата по пътя към финала. Червените се справиха с Манчестър Юнайтед на четвъртфиналите след два незабравими спектакъла. Интер пък първо изхвърли Челси на осминафиналите, а след това детронира настоящия носител на трофея Барселона крачка преди решителния мач за отличието.

Прави впечатление солидното представяне и на двата тима през този сезон. Както Байерн, така и Интер има шанс да спечели требъл. Сезонът за един от двата отбора ще бъде исторически. Такива кампании двата клуба вече имат зад гърба си.

Точно това идва да покаже, че освен чисто технико-тактическите качества на един тим, от много голямо значение в Шампионската лига са и традициите. Неведнъж те са оказвали решително влияние в двубоите.

Тазгодишният финал ще изиграят два отбора, които отново напомниха за себе си. Където е текло, пак ще тече.

АЛЕКСАНДЪР ПАВЛОВ

  Сподели
252