Киелини: Сега по-добре знаем силните си страни


Н. Гавазов

Киелини: Сега по-добре знаем силните си страни

Защитникът на Ювентус Джорджо Киелини сподели очакванията си от срещата-реванш с Монако от полуфиналите на Шампионска лига.

"Залог за успеха на нашата отбрана е тежката работа. Всички работят в защита, когато сме без топката. Мбапе и Фалкао са отлична смес от младост и опит, плюс това Монако има други футболисти, които са опасни в атака. Добре се бранехме в първата среща, но подарихме на домакините няколко положения за гол, а Буфон направи няколко ярки спасявания. В мачове с обикновени съперници от него не се очакват чак толкова намеси. Всичко това показва с какво уважение се отнасяме към Монако. Трябва да бъдем пределно концентрирани", заяви Киелини.

"Требъл? Не мислим за това сега. Нашата цел е да попаднем в Кардиф. А след това ще мислим за спечелване на Скудетото и Купата на Италия. Концентрирани сме върху близкия мач. Знаем, че утре ще ни се наложи да се изпотим, за да постигнем една от нашите цели. Феновете могат да мечтаят за требъл, но ние трябва да се фокусираме върху своите цели. Колкото по-близо сме до целите си, толкова по-голяма ще е мотивацията у нас", добави защитникът.

"Главно отличие на сегашния отбор от Ювентус 2015 година е в това, че по-добре знаем своите силни страни. През 2015 година класирането ни за берлинския финал се превърна в сюрприз за нас. Може би тогава проведохме финала с голям поклон към Барселона. Резултатите през последните години укрепиха нашата увереност в себе си. Помогнаха ни и пораженията, включително и такова като миналогодишното от Байерн", завърши Киелини.

 

  Сподели
134