Буфон: Съдбата на полуфинала няма да се реши в Монако


Н. Гавазов

Буфон: Съдбата на полуфинала няма да се реши в Монако

Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон сподели очакванията си от мача с Монако в полуфиналите на Шампионска лига.

"Ако Монако участва в полуфинала, значи го заслужава. Предполагам, че мачът ще е равностоен. Мисля, че превъзхождаме съперника в опита, но за това той има млад и енергичен отбор. Пълен с юношеска смелост и ентусиазъм. Когато си млад, а това го помня от кариерата, се чувстваш несъкрушим. Монако отстрани няколко топ отбора по пътя си дотук", заяви Буфон.

"Монако обича да атакува. Там играят водещи футболисти, които вече натрупаха лавина от голове и не става дума само за Килиан Мбапе. В техния състав има Фалкао и други нападатели, умеещи да вкарват. Отнасям се към Монако с голямо уважение. Каквото и да се случи утре, съдбата на полуфинала ще се реши не в Монако, тъй като съперникът е непредсказуем отбор и може да се случи всичко", каза още вратарят.

"Може би трудно ще повярвате, но участието във финал в Шампионска лига ще ми подари удоволствие, каквото по-рано все още не съм изпитвал. Роден съм да играя в такива мачове. Даже да спечелим финала, това няма да промени моето бъдеще. Моят договор е до 2018 година", завърши Буфон.

 

  Сподели
169