Жардим: Ювентус се отличава от Борусия и Сити


Н. Гавазов

Жардим: Ювентус се отличава от Борусия и Сити

Старши-треньорът на Монако Леонардо Жардим сподели очакванията си от първия полуфинален мач от Шампионска лига с Ювентус.

"Утре ни чака голям мач. Мисля, че ще вкараме на стадиона на Ювентус. Вече вкарахме по три гола в Дортмунд и Манчестър, а в Лондон вкарахме два на Тотнъм", заяви Жардим.

"Ювентус има дух на победител. Това е добре организиран отбор с физическа мощна отбрана. Те имат силна атака, която има нужда от няколко положения, за да вкара гол. Ювентус е хладнокръвен отбор, който е много добър при статичните положения. Трудно можеш са се браниш срещу тях", добави португалецът.

"Ювентус много се различава от Борусия и Сити. тези отбори бяха ориентирани към атаката и по-малко концентрирани върху отбраната. Ние трябва да отделим внимание върху преходната фаза в атака и отбрана. Когато Ювентус действа тактически грамотно, много трудно може да получи гол. Затова ще трябва да действаме много бързо в началните стадии на атаката", продължава Жардим.

"Класирането за полуфинал е много мащабна история. Това е удивително приключение, а също така и плод на нашата работа за последните десет месеца. Изиграхме 4 мача, за да попаднем в груповата фаза, а след това проведохме още 10 двубоя. Така ще проведем 16-17 двубоя в евротурнирите през този сезон", завърши специалистът.

 

  Сподели
192