Ето'о разказа как Моуриньо е мобилизирал Интер за финала в ШЛ


Н. Гавазов

Ето'о разказа как Моуриньо е мобилизирал Интер за финала в ШЛ

Бившият нападателя на Барселона, Интер и Анжи Самуел Ето'о разказа за начина, по който е настройвал "нерадзурите" във финала от Шампионска лига през 2010 година с Байерн Мюнхен. Напомняме, че тогава италианският клуб постигна победа с 2:0, а Диего Милито оформи дубъл.

"Моуриньо направи нещо, което малко хора можеха да решат. Той позволи на своите помощници да дадат наставления за мача, а след това каза: "Сега Самуел ще ни разкаже, как ще победим днес". Много съм му благодарен за това", заяви нападателят.

"Вие ще победите във финала, ако излезете на терена, за да победите, а не за това просто да играете. Всеки от нас мислеше за това, колко сили отдадохме, за да изминем този път, побеждавайки Челси и Барселона, да попаднем на финала, където Интер не бе стъпвал 40 години", каза още Ето'о.

"Аз казах, че съм играл в много финали, но този е специален за мен. Ние бяхме длъжни да направим това за Интер и феновете, които го заслужаваха. Казах: "Или побеждаваме и печелим Шампионска лига, или умираме. Ние трябва да умрем на този терен, но да занесем Купата у дома". За щастие, всичко се разви много добре", спомня си нападателят.

 

  Сподели
167