Буфон: Не съм свети Джиджи


Н. Гавазов

Буфон: Не съм свети Джиджи

Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон сподели мнение за срещата с Барселона от четвъртфиналите на Шампионска лига, която "бианконерите" спечелиха с 3:0.

"Свети Джиджи? Вие пък. Играя за отбор на високо ниво и ме поддържат съотборниците. Във всеки един мач трябва да доказвам, че съм достоен за място на терена. Това бе важно спасяване (срещу Иниеста) и не бе лесно да отразя удара - всичко се случи за хилядна от секундата. Трябва да играя в този дух, ако имам амбицията да продължавам да се смятам за висококласен вратар", заяви Буфон.

"Гледаме с оптимизъм на реванша. Резултат 3:0 не е случайност. Това означава, че съответстваме на нивото и нямаме излишно благоговение и страх пред Барселона. Показахме най-силните си качества. Впрочем, сблъсъкът между Барса и ПСЖ показва, че не бива да се отпускаме. Доволни сме от тази игра, но прекрасно знаем, че все още не сме се класирали за следващия кръг", добави вратарят.

"Дибала много израсна за последните две години. Той е достатъчно добър, за да бъде сред петте най-добри играчи в света, а даже и в тройката. Впрочем, той трябва да доказва своята класа всеки ден и да оправдава нашите очаквания", каза още Буфон.

 

  Сподели
135