Алегри: Сега Европа уважава Ювентус


Н. Гавазов

Алегри: Сега Европа уважава Ювентус

Старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри сподели мнение за победата над Барселона с 3:0 в първи мач от четвъртфиналите на Шампионска лига.

"Трябва да разберем, че проведохме отличен мач. Играхме отлично и в атака, и в защита. Това е първата крачка към полуфинала, втората ще е съвсем друга. Не мога да кажа какви са шансовете ни. В Барселона трябва да играем така, че да вкараме", заяви Алегри.

"Мечтател съм, ни също и прагматик и реалист. Ние сме в процес на растеж, доволен съм от това, което вършат момчетата, през последните няколко години ние направихме няколко големи крачки напред. Ювентус уважава Европа, а сега Европа уважава Ювентус. Това е най-добрият резултат за моите три години тук", каза още специалистът.

"През първото полувреме имахме няколко положения , когато движехме топката и ги карахме да грешат, но действахме прекалено жадно при последния пас. Над това трябва да работим преди втората среща. Ювентус заслужава уважение, тъй като всеки работеше в защита, прихващайки всички разрязващи подавания, иначе, ако топката попаднеше в краката на Меси, Иниеста или Суарес, щяхме да имаме проблеми", добави Алегри.

"В определени моменти се стараехме да играем вертикално, действахме много остро, но можеше да играем и по-добре. Момчетата доставиха удоволствие на феновете и постигнаха добър резултат, но не бива да се отвличаме от реалността. Трябва да се готвим за Пескара и да спечелим Скудетото. За щастие, имам дълбок състава и в следващия мач мога да използвам момчета, които не играха днес", продължава италианецът.

"Дибала днес показа своето високо ниво и превъзходно изпълнение, макар че всички бяха превъзходни. Неговата игра в нападение бе великолепна, радвам се за него и за всички останали момчета", завърши Алегри.

 

  Сподели
99