Бонучи: Не Барселона, а Байерн е най-силният отбор в ШЛ


Н. Гавазов

Бонучи: Не Барселона, а Байерн е най-силният отбор в ШЛ

Защитникът на Ювентус Леонардо Бонучи е на мнение, че "бианконерите" имат сили да отстранят Барселона от четвъртфиналите на Шампионска лига.

"Не знам, дали ни е провървяло или не, че срещнахме Барселона във финала на Шампионска лига през 2015 година. До определен момент ние успявахме да ги сдържим, но Лео Меси, Суарес и Неймар се намират в десетте най-добри играчи в света, както Гонсало Игуаин и Пауло Дибала. Барселона е непредсказуема, има в състава си много талантливи играчи. Трябва добре да покрием зоните", заяви Бонучи.

"Мисля, че нашата отбрана е по-силна от тази на Барселона. Заедно играем от много години. В сблъсък от два мача, в който се отчитат головете на чужд терен, преимущество е здравата защита. А това се свежда до храброст при владение на топката и самопожертвувателност, когато си без нея. Мисля, че сегашната Барселона не е толкова силна, както бе през 2015 година. Според мен, най-силният отбор в Шампионска лига е Байерн Мюнхен. Убеден съм, че те никога не биха позволили на Барселона да обърне резултата, както каталунците направиха това в мача с ПСЖ", каза още италианецът.

 

  Сподели
117