Пике: Тази победа е различна от онази срещу Челси през 2009-та


Н. Гавазов

Пике: Тази победа е различна от онази срещу Челси през 2009-та

Защитникът на Барселона Жерар Пике сподели емоциите си от победата над ПСЖ с 6:1 в мач- реванш от осминафиналите на Шампионска лига.

"Бях на терена, когато Иниеста вкара гола на "Стамфорд Бридж", но онзи мач не може да се сравнява със сегашния. Едно е да вкараш решаващ гол в 95-та минута, а друго е три попадения за седем минути. Тук вече можем да говорим за чудо, за историческо събитие", заяви Пике.

"Знаете ли, болниците и родилните домове трябва да наемат допълнително акушерки, защото сега много хора ще се заемат с любов", каза още защитникът.

"По-рано при резултат 3:1 феновете щяха да си тръгнат, но сега те останаха и ни помагаха до края. Мисля, че новото поколение фенове силно вярва в отбора и то успя да се обедини даже с тези, които не ни вярваха", каза още испанецът.

"Много хора ни погребаха, но ние показахме, че искаме да побеждаваме. Искаха да ни погребат треньори като Саки, Доменек - мога да извадя цял списък на други треньори. Но показахме своето желание. Ние все още сме живи", завърши Пике.

 

  Сподели
207