Байерн ще вземе малък аванс пред Лион


.

Байерн ще вземе малък аванс пред Лион

Байерн Мюнхен – Олимпик Лион
Стадион: "Алианц Арена"
Дата и час: 21 Април 21:45ч.
Съдия: Роберто Розети (Италия)


Вторият полуфинал в Шампионската лига противопоставя един срещу друг отборите на Байерн Мюнхен и Олимпик Лион. За мнозина това е по-слабата двойка в турнира, но пък и двата отбора заслужават своето място на тази фаза. Къде с късмет, къде с класа те достигнаха на този етап и сега са само на крачка от мечтания финал, а едва ли някой ги е слагал в сметките.

Байерн Мюнхен добута до полуфинал след два идентични сценария в осминафиналите срещу Фиорентина и в четвъртфиналите срещу Манчестър Юнайтед. Победи с 2:1 с късни голове у дома и загуби в реванша с 2:3. Така правилото за повече голове на чужд терен помогна на немците. Помощ им оказаха и съдиите, зачитайки гол от засада на Клозе срещу Фиорентина и гонейки пресилено Рафаел от Манчестър Юнайтед. Апетитът идва с яденето, а когато става дума за един от колосите в Европа, определено няма да се брои за изненада, ако баварците отнесат титлата. Те са на път да сторят това в Бундеслигата, където водят с 2 точки пред Шалке 04 три кръга преди края. В последния си мач през уикенда момчетата на Ван Гаал премазаха Хановер със 7:0, което ще им даде допълнително самочувствие за срещата с Лион.

Французите също показват страхотни игри в най-престижния турнир на Европа през този сезон. Парадоксалното е, че дори участват не като шампион на своята страна, както в последните 7 издания. Това не им попречи да изхвърлят два митични отбора до тук – Ливърпул и Реал Мадрид. Именно Мадрид е целта на възпитаниците на Клод Пюел, защото там е раваншът. В ¼-финала те се справиха със сънародниците си от Бордо. Последният им мач също бе срещу “жирондинците”, но в програмата на лига 1. На “Шабан Далма” Лион стигна до 2:2, но по всичко личи, че титлата се изплъзва. Хлапетата са трети на 9 точки от Марсиляи и по-важната им задача ще е да запазят позицията, за да играят в ШЛ и догодина. Другият вариант това да се случи е да спечелят финала на 22 май. 

Франк Рибери получи почивка срещу Хановер и се очаква да играе в сряда. Холдер Бадщрюбер е наказан и Диего Армандо Контенто ще заеме мястото му на левия бек. Аут е и Марк Ван Бомел.

Проблеми има и пред Клод Пюел. Матю Бодмер и Жан-Ален Бумсон са с травми, което отслабва защитата на гостите. В халфовата линия обаче се завръщат Жан Макун и Максим Гоналонс. 

Двойката изглежда доста равностойна, макар че поради името си и славната история фаворит е Байерн. На “Алианц Арена” баварците едва ли ще допуснат грешка, но и е малко вероятно да постигнат резултат, който да им гарантира класирането преди реванша. Може би за трети пореден пот Байерн ще триумфира с 2:1 в директните елиминации пред своя публика.

Последни 5 изиграни срещи:


Байерн Мюнхен:

17 Април Байерн Мюнхен - Хановер 96 7:0 (Бундеслига)
10 Април Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен 1:1 (Бундеслига)
7 Април Манчестър Юнайтед - Байерн Мюнхен 3:2 (Шампионска Лига)
3 Април Шалке 04 - Байерн Мюнхен 1:2 (Бундеслига)
30 Март Байерн Мюнхен - Манчестър Юнайтед 2:1 (Шампионска Лига)

Олимпик Лион:

17 Април Бордо - Лион  2:2 (Лига 1)
11 Април Лион - Лил 1:1 (Лига 1)
7 Април Бордо - Лион 1:0 (Шампионска Лига)
3 Април Рен - Лион 1:2 (Лига 1)
30 Март Лион - Бордо 3:1 (Шампионска Лига)


Досегашни срещи:


Байерн - Лион

6 мача
2 победа за Байерн
2 равенства
2 победи за Лион
Голова Разлика: 8:8


Коефициенти от bet365:
Байерн Мюнхен - 1.72    
Равен - 3.60
Олимпик Лион - 5.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
183