Сити се справи с Монако в луд мач (видео)


В. Мухарски

Сити се справи с Монако в луд мач (видео)

Манчестър Сити се наложи над Монако с 5:3 в първи 1/8-финал от Шампионската лига, който се игра на "Етихад". Двата тима изиграха един изключително интересен двубой, от който феновете трябва да са останали много доволни. Първият гол падна в 26-ата минута, когато Субашич беше безпомощен с удар отблизо на Стърлинг. С основна заслуга за попадението обаче беше Лерой Сане, който технично овладя топката в наказателното поле след подаване на Давид Силва и поднесе на тепсия на Стърлинг. При попадението обаче останаха съмнения за засада.

В 32-ата минута вратарят Кабайеро сбърка при изнасянето на топката, а тя попадна у Фабиньо, който с перфектно центриране намери връхлитащия Фалкао, който с глава изравни - 1:1. В 40-ата минута се стигна до поредна грешка в отбраната на Сити. Това позволи топката да достигне до Мбапе, който с мощен удар преодоля Кабайеро и откри головата си сметка в Шампионската лига още в дебютния си мач.

В 49-ата минута Фалкао беше повален от Отаменди след центриране отляво и реферът посочи бялата точка. Фалкао обаче би дузпата доста несериозно и пропусна. В 58-ата минута Серхио Агуеро надбяга защитата отляво и шутира по земя. Субашич приклекна и опита да улови топката, но тя премина покрай него и влезе във вратата - 2:2.

Три минути по-късно Фалкао направи за смях Джон Стоунс, излезе на удобна позиция пред вратата и технично прехвърли стража Кабайеро, реванширайки се за пропуснатата дузпа - 2:3. В 71-ата минута Сити стигна до изравнителен гол чрез Агуеро. След изпълнение на корнер, топката попадна на крака на Агуеро и аржентинецът от воле вкара втория си гол.

В 76-ата минута Джоун Стоунс вкара топката до далечната греда след центриране отляво. Туре успя да отклони преди това с глава и кълбото падна точно пред връхлитащия Стоунс. В 82-ата минута Лерой Сане влезе с топката във вратата. Серхио Агуеро беше на ръба на засадата. Той направи две перфектни докосвания и подаде пред вратата на Сане, за когото не бе проблем да вкара, оформяйки крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
256