Баварците проспаха едно полувреме, но разпиляха Арсенал (видео)


FUTBOL-TV

Баварците проспаха едно полувреме, но разпиляха Арсенал (видео)

Байерн Мюнхен се наложи над Арсенал с 5:1 в първия 1/8-финален мач между двата тима от Шампионската лига. Домакините успяха да вземат стабилен аванс в двубоя на "Алианц Арена" и до си улесниха доста работата за реванша.

Баварците откриха резултата чрез Ариен Робен, който бе точен в 11-ата минута. Голмайсторът беше изпуснат от защитата на англичаните и той нанесе решаващия удар, след като се втурна в наказателното поле от фланга - 1:0.

В 30-ата минута реферът отсъди дузпа за нарушение на Левандовски в наказателното поле. Полякът посегна да изчисти центрирана в наказателното поле топка, но фаулира Кошиелни и реферът посочи бялата точка. Алексис Санчес стреля от бялата точка, но Мануел Нойер отрази. Бранителите на Байерн обаче не успяха да изчистят и топката отново попадна в краката на Санчес, който при добавката не сгреши - 1:1. Малко по-късно съдията не отсъди дузпа за Байерн за игра с ръка на Белерин в наказателното поле.

Все пак след почивката Байерн доказа, че е по-добрият отбор и стигна до успеха. В 53-ата минута Роберт Левандовски отново изведе Байерн напред с гол с глава. В 56-ата минута Тиаго Алкантара вкара трети гол във вратата на гостите след асистенция на Левандовски. В 63-ата минута Алкантара отбеляза и втория си гол в мача с шут от границата на наказателното поле, като топката рикошира в крак на бранител на Арсенал и заблуди Оспина.

В 88-ата минута Мюлер също записа името си сред голмайсторите. Той стори това само няколко секунди след като се появи на терена, наказвайки груба грешка в защитата на "артилеристите" и по този начин оформи крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
333