Анонс на някои срещи през уикенда от Бундеслигата


.

Анонс на някои срещи през уикенда от Бундеслигата

Щутгарт - Борусия Мгладбах
Стадион: "Мерцедес Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 03.04.2010
Час: 16:30
Съдия: Хелмут Флайшер

Щутгарт свършиха перфектна работа побеждавайки Байерн Мюнхен с 2:1 през миналия уикенд и така се доближиха до горните позиции на таблицата. В момента те са седми с 41 точки и целта им да намерят място в европейските клубни турнири догодина изглежда вече по-реалистична. Седмицата беше много вълнуваща за Щутгарт, след като стана ясно, че двамата най-важни играчи в отбора ще напуснат тима в края на този сезон. 40-годишният страж Йенс Леман сподели, че ще отегли от футбола в края на сезона прекъсвайки своята успешна кариера. Друг важен играч, който е част от лидерите в тима е бразилският национал Какау, който ще напусне, след като игра седем години в тима. Неговата нова дестинация ще стане ясно през лятото. Той е един от най-успешните играчи в историята на отбора със своите 172 мачаа и отбелязани 57 гола. Щутгарт играят много добре в последните 2 месеца, като в последните 12 кръга имат 9 победи, 2 загуби(срещу Хамбургер и Шалке 04) и едно равенство (срещу Вердер Бремен).

Лошата новината за Щутгарт е контузеният Сами Кедира, който получи травма миналия уикенд и няма да може да играе днес. Кузманович ще заеме мястото му в средата на терена. Какау също ще пропусне мача след като получи петият си жълт картон през този сезон.

Борусия Мгладбах със сигурно ще играя добре в тази среща, след като победиха с 1:0 у дома тима на Хамбургер и така си осигуриха място в Бундеслигата и през следващия сезон. В момента те се намират на 12-та позиция с 34 точки, само на 10 до опасната зона и оставащи 6 мача до края. Техният баланс през втората част на сезона беше сравнително добър с три победи, 4 равенства и 5 загуби, който ги поставиха в добра позиция преди края на сезона. Добрата новина за тях е, че успяха да оправят слабата си защита. Мениджъра на тима Михаел Фронтцек е доволен, защото ще може да използва всички футболисти за тази среща. Централният защитник Роел Броуерс е едно от скритите оръжия, отбелязвайки 7 гола през този сезон, а също и победния гол срещу Хамбургер. В атаката отбора ще играе с един нападател - Роб Френд, който отбеляза 3 гола досега и ще трябва да оказва помощ на халфа Хуан Аранго, който се отчете с 6 асистенции през сезона.

Щутгарт са фаворити за тази среща, въпреки че Какау ще отсъства, Марика ще бъде добър негов заместник. Домакините ще бъдар крайно мотивирани в борбата им за Лига Европа.

Прогноза: Щутгарт - Борусия Мгладбах 2:1


Борусия Дортмунд - Вердер Бремен
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 03.04.2010
Час: 16:30
Съдия: Бабак Рафати

Борусия записаха нулево равенство миналият уикенд срещу отбора на Херта, но успяха да запазят 4-та си позиция в таблицата с актив от 49 точки, само на 1 пред Вердер Бремен. Борусия не са побеждавани в последните четири срещи записвайки 3 победи и 1 равенство. Мениджъра на отбора ще може да разчита на най-добрата си формация, след като Матс Хюмелс се завръща в състава, след като счупи челюста си. Това означава, че Фелипе Сантана, който игра през миналата седмица, ще бъде на резервната скамейка днес. Гроскреуз и Блазчуковски се оплакват от болки в мусклулите след последната тренирвока на тима. Мохамед Зидан и Кевин Гроскреуз ще са опаснот за защитата на гостите, а Лукас Барош ще бъде единственият в атаката на Борусия. Единственият отсъстващ играч е Тинга, но според информация той ще намери място в резервната скамейка на тима за тази среща.

Вердер, както Борусия, са в битката за четвъртото място, което ще им осигури място на клалификациите за Шампионска лига. В последният уикенд те се представиха много добре побеждавайки с 4:2 Нюрнберг и сега са само на 5 точки от целта. Те се намират в добра форма, след като не са побеждавани в последните 8 мача, а също спечелиха последните си три. Мениджъра на тима ще има проблеми в халфовата линия, след като капитанът Торсен Фрингс няма да бъде на разположение, след като получи червен картон в миналият мач. Филип Баргфреде ще заеме мястото си на дефанзивен халф. Вратарят Тим Уйсе тренира индивидуално през последната седмица заради контузия в прасеца и може ми щ започне в тази среща.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Вердер Бремен 1:1


Айнтрахт Франкфурт - Байер Леверкузен
Стадион: "Комерцбанк-Арена", Франкфурт
Дата: 03.04.2010
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк

Айнтрахт Франкфурт показват добър футбол през този сезон. Те са още пазят надеждите си за място в Лига Европа, след като в момента се намират на 8-та позиция с 41 точки. В миналият уикенд тима спечели гостуването си на Бохум с 2:1 и ще гледат да изненадат претендентите за титлата Байер Леверкузен. Освен триумфът им срещу Бохум, те също победиха Байерн Мюнхен у дома, което показва, че тима е крайно мотивиран, когато играе с големите отбори от Бундеслигата. Тима е изпълнен с увереност, а треньора Микел Скибе с постиженията си през този сезон, донякъде изпълне целта на тима. Стартовите 11 за този мач ще бъдат същите както през миналият уикенд. Бразилският национал Кайо ще трябва да помога на халфовата линия. Той ще бъде вторият нападател в тима след Халил Алтинтоп. Мениджъра няма да може да разчита на защитникът Александър Васоски, който страда от контузия в коляното и на Амантидис, който се възстановява след операция.

Леверкузен получи нова загуба в битката им за титлата, но този път от Шалке 04 с 2:0 в миналият уикенд. В момента те са трети с 53 точки, на 5 точки зад временните лидери Шалке и на 4 точки пред Борусия Дортмунд. Байерн са с лоша серия през последните 6 срещи, отбелязвайки 2 равенства и 3 загуби. Последните два мача завършиха с поражения, но жалкото е, че не успяха да отбеляжат в тези две срещи, което е лошо за един претендент за шампионската титла. Въпреки това, добри новина са завръщането на основния нападател Стефан Кислинг. Той ще партнира на Един Дердюк в нападението. Ренато Агусто няма да бъде на разположение заради контузия, а Симон Ролфес все още се рехабилитира от контузията си в коляното.

Мисля, че Байер ще успеят да победят в този двубой, сещайки се за шамппионската титла през този сезон.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Байер Леверкузен 1:2


Шалке 04 - Байерн Мюнхен
Стадион: "Велтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 03.04.2010
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе

В среща от 29-ят кръг на Бундеслигата отбора на Шалке 04 приема на "Арена Ауф Шалке" тима на Байерн Мюнхен. Домакините в момента се намира на лидерскта позиция в класирането с актив от 58 точки. Досега през сезона те записаха общо 17 победи, 7 равенства и 4 загуби. През миналата седмица Шалке успяха да се наложат с 2:0 при гостуването си на Байер Леверкузен. В последните си пет срещи тима записа четири победи, което говори за шампионският дух в тима. Мениджъра на Шалке Феликс Магат няма да може да разчита на контузените: Джермейн Джоун, Кристиан Пандер, Леван Кеня и Василиос Плиатсикас. Бившият треньор на Байерн обичайно ще започне мача със следните 11 в състава - Ньоер, Рафина, Хойедес, Бордон, Уестерман, Рактич, Клуж, Шмитц-Фарфан, Курани и Еду.

Техните съперници Байерн Мюнхен се намират на втората позиция с 56 точки, само на 2 от Шалке. Тима се представя обичайно добре през този сезона като записаха общо 16 победи, 8 равенства и 4 загуби. В последната им среща от Бундеслигата тима загуби у дома от гостуващия Щутгарт с 1:2. Отбора на Луис Ван Гаал продължава и в битката за спечелването на Шампионската лига след като постигна изумяващ обрат на "Алианц Арена" срещу Манчестър Юнайтед. Мениджъра на Байерн евентуално ще даде почивка да на повечето си ключиви играчи след мача в сряда. Марио Гомеш, Франк Рибери и Робен вероятно ще бъдат тези, особенно след като тримата имаха травми преди мача, и холандският треньор със сигурност ще искат да разполога на тях в ревамша.

И двата тима желаят победа, но мисля, че домакините имат някои предимства. След като Байерн гледа с едното око в Шампионската лига, те ще се надяват да вкарат ранен гол, който да им помогне да спечелят днес. Но със всяка изминала минута домакините ще наделят на терена и ще успеят да изравнят резултата.

Прогноза: Шалке 04 - Байерн Мюнхен 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
66