Юве изпусна трите точки срещу Лион, Севиля громи и продължава напред в ШЛ


FUTBOL-TV

Юве изпусна трите точки срещу Лион, Севиля громи и продължава напред в ШЛ

Ювентус не успя да победи Лион в среща от група "Н" на Шампионската лига. "Старата госпожа" и "хлапетата" направиха 1:1 в Торино, като по този начин тимът на Масимилиано Алегри пропусна да се класира предсрочно за 1/8 финалите в Турнира.

В 13-ата минута Диагхаби фаулира Игуаин в наказателното поле и реферът не се поколеба да посочи бялата точка. Зад топката застана самият нападател, който безпогрешно реализира в долния ляв ъгъл на вратата за 1:0. В 85-ата минута Гезал изведе добре Толисо, който надхитри Буфон, за да направи резултата 1:1.

След този мач, италианците са на второто място в групата с актив от 8 точки, с две повече има Севиля. Испанците си спечелиха място за следващата фаза след успех с 4:0 над тима на Ивайло Петев - Динамо Загреб.

Головете в този мач мушнаха Лусиано Вието (31), Серджио Ескудеро (66), Стивън Нзонзи (80) и Висам Бен Йедер (87). Трябва да се отбележи, че гостите от Динамо играха цяло второ полувреме в намален състав, след Петар Стоянович бе изгонен от игра в 45-ата минута. Така Ивайло Петев записа втора загуба в Шампионската лига начело на Динамо.

  Сподели
173