Байерн и Атлетико с трудни победи в своята група


FUTBOL-TV

Байерн и Атлетико с трудни победи в своята група

Байерн Мюнхен се наложи над ПСВ Айндховен като гост с 2:1 в мач от група "D" на Шампионската лига.

В 14-та минута резултатът бе открит, а точен бе Сантяго Ариас за домакините, който довкара топката с глава, след като преди това тя бе изстреляна към Нойер, който изби, но я прати право в защитника на холандците.

В 34-ата минута съдията правилно посочи бялата точка и Левандовски реализира отсъдената дузпа за игра с ръка на Гуардадо в наказателното поле. В 74-та минута Левандовски изведе отбора си напред. Дъглас Коща комбинира с Алаба отляво, австриецът веднага прати остро центриране пред вратата, което Лева засече.

В другата среща от групата Атлетико Мадрид успя да победи Ростов с 2:1 на "Висенте Калдерон". В 28-та минута Антоан Гризман отбеляза красив гол. Топката отскочи от защитник на Ростов при опит на Фелипе Луис да намери французинът зад гърба на защитата и острието на Атлетико вкара с удар от воле.

Само две минути по-късно Сардар Азмун получи топката в наказателното поле и преодоля Облак без проблеми. Резултатът се запази непроменен почти до края. Все пак в четвъртата минута на продължението отново Гризман бе герой за своите и донесе радост на домакините, оформяйки крайния резултат.

Така "дюшекчиите"  останаха начело в групата с пълен актив от 12 точки - три пред Байерн Мюнхен и също като баварците се класираха за 1/8-финалите. Сега вече битките са за първото и третото място.

  Сподели
127