Бразилски журналист: Изгониха ме от хотела без никакви причини


Н. Гавазов

Бразилски журналист: Изгониха ме от хотела без никакви причини

Бразилският спортен журналист Джамил Чад заяви, че е бил изгонен от хотела си в Москва без разяснителни причини. По-късно журналистът съобщи, че е получил разрешение да се върне обратно.

"Хванаха ме четирима охранители и ме изнесоха от хотела на ФИФА без никакви причини. Това се случи преди известно време в Москва. На другите журналисти позволиха да останат в помещението. Сега управителят на хотела твърди, че е станала грешка. Позволиха ми да се върна в сградата. Учудващо. Не чух никакви конкретни причини", написа журналистът на страницата си в Туитър.

Чад е един от журналистите, които се изказаха критично за провеждащия се Мондиал в Русия и най-вече за пропагандата на президента Путин, която се опитва да представи страната пред останалата част от света с образ, далече от действителния. По-конкретно представителят на медиите се оплака от високите цени на услугите и стоките в градовете-домакини на Световното, както и от бедността в Русия, която взема заплашителни мерки. Журналистът показа снимки на бездомни и просяци в Москва, включително и в центъра на мегалополиса и как органите на реда отстраняват бездомниците. 

  Сподели
468