Властите в Катар са силно обезпокоени от видяното в Москва


Н. Гавазов

Властите в Катар са силно обезпокоени от видяното в Москва

Властите в Катар са силно обезпокоени от видяното в Москва по време на Мондиал 2018. Изобилието на латиноамерикански фенове в центъра на руската столица показало на катарците, че градовете – домакини от Световното могат да се окажат препълнени. При това в Москва, който е огромен мегалополис, се намират само да стадиона от Мондиал 2018.

В същото време в столицата на Катар Доха и неговите покрайнини, които се намират на по-малко от час път с автомобил, трябва да има осем спортни съоръжения.

В ислямската държава вече са обезпокоени, дали страната ще може да приеме много фенове по време на финалите на Мондиал 2022.

"Вече забелязахме, че Москва може много бързо да бъде запълнен от тълпи фенове. Нашите представители там съобщиха, че в някои дни градът дори е препълнен. Ние силно сме обезпокоени от този факт, особено с отчитане на обстоятелството, че Доха е в пъти по-малък град от Москва, а Катар е малка държава. Тук ще дойдат фенове на 32 отбора и това наистина може да наелектризира ситуацията. Мисля, че трябва да направим изводите от Русия и да преразгледаме плановете за провеждане на нашия Мондиал", заяви Насер Ал Катер, който е част от организационния комитет за провеждане на Световното първенство през 2022 година.

  Сподели
440