Аптекарка загуби работата си, заради опит да подобри руския генофонд


Н. Гавазов

Аптекарка загуби работата си, заради опит да подобри руския генофонд

62-годишна продавачка в аптека в Нижни Новгород бе уволнена заради това, че е продавала на чуждестранните фенове, дошли на Мондиал 2018, пробити презервативи. Предполага се, че въпросните кондоми са умишлено увредени от продавачката.

"Не съжалявам за нищо. Виждате ли нашите "алкаши" (нарицателно за руските алкохолици)? А виждате ли какви момчета пристигнаха при нас? От слаби по-слаби, стройни, умни, атлетични. Нека да споделят генофонда си с нас, за тях това е удоволствие, но следващото поколение за нас ще е съвсем различно. А и така момичета по-малко ще ходят, с дете няма как да го правиш. Ще бъдат прилични девойки, а не както сега - срамота", заяви продавачката.

Управата на аптеката обаче не уважи старанията на жената и я принуди да напише молба за освобождаване.

Трябва да се отбележи, че самата жена е родила близнаци след Олимпиадата през 1980 година.

Както е известно, след Игрите през 1980 година в тогавашния СССР се родиха десетки хиляди деца от самотни майки, включително и много такива с африкански черти. Според неофициални източници, тогавашното управление на комунистическата държава е създало облекчени процедури по настаняването на въпросните деца в специални домове, където са създадени условия за интегрирането им в руското общество. Към момента архивите на КГБ с темата за извънбрачните връзки на руските девойки по време Олимпиадата през 1980 година са засекретени и очакват своето разкриване чак през 2032 година.

  Сподели
433