Хърватският футболен съюз излезе с изявление за Вида и Вукоевич


Н. Гавазов

Хърватският футболен съюз излезе с изявление за Вида и Вукоевич

Хърватският футболен съюз излезе с официално изявление по повод на инцидента със защитника на "шахматистите" Домагой Вида и бившият футболист на тима Огнен Вукоевич след мача с Русия от четвъртфиналите на Мондиал 2018. Напомняме, че след срещата двамата заснеха клип, на който Вида казва: "Слава на Украйна!", а Вукоевич, който е скаут на Динамо Киев, а по време на Световното - член на хърватската делегация - добави: "Това е победа за Динамо и за Украйна!".

Това изказване раздразни домакините от Русия, а неофициални източници информираха, че ФИФА е направила забележка към футболиста.

Към момента не е ясно, дали Световната организация наистина е предприела мерки, но последва реакция на Хърватския футболен съюз.

"Искаме да подчертаем, че въпросните изказвания за само отговор на многобройните съобщения на подкрепа, получени от Украйна по време на Мондиал 2018, отчитайки какъв голям принос имат Вида и Вукоевич, когато играеха за Динамо.

Въпреки това Хърватският футболен съюз помоли Вида, Вукоевич и всички останали членове на отбора да се въздържат от всякакви съобщения, които в бъдеше могат да бъдат интерпретирани като политически.

Хърватският футболен съюз и националният отбор на Хърватия напълно подкрепя принципите на борба с всяка форма на нетърпимост във футбола и смесване на политиката със спорта", се казва в изявлението.

  Сподели
455