Отново с късмет при дузпите - този път Хърватия изхвърли домакина Русия


FUTBOL-TV

Отново с късмет при дузпите - този път Хърватия изхвърли домакина Русия

Хърватия постигна втора поредна победа след изпълнения на дузпи. Този път тимът се наложи над Русия в Сочи в последна четвъртфинална среща на Световното първенство. В редовното време двата тима завършиха наравно - 1:1, а в продълженията си размениха по още един гол и се стигна до дузпи.

След затишие в първите минути на срещата, руснаците "избухнаха" с великолепен гол след половин час игра. Черишев овладя добре, комбинира с Дзюба и реализира прекрасно попадение с фалцов удар от 20 метра - 1:0. В 39-ата минута хърватите върнаха гола. Манджукич напредна отдясно и центрира към непокрития Крамарич, който обърна топката с глава към далечната греда - 1:1.

След почивката гостите бяха по-активни, като най-доброто им положение дойде след час игра, когато двама защитници и Акинфеев се сблъскаха и подариха топката на Перишич, който шутира към далечния ъгъл, но топката се удари в гредата, премина близо до голлинията и не попадна в мрежата. До края на редовното време двата тима се постараха да не допуснат гол и по-рядко пробваха да атакуват. Така се стигна до продължения.

В първото продължение Русия изглеждаше по-свежия отбор, докато "шахматистите" бяха видимо изморени. Все пак именно гостите стигнаха първи до така важния гол. Преди това - В 100-ата минута Ловрен сбърка и даде тон на остра контраатака на руснаците, като Смолов падна в наказателното поле в търсене на дузпа, но съдията прецени, че няма нарушение.

Няма и минута след това Дамагой Вида се извиси при корнер, стреля с глава, топката се отклони леко от резервата Ведран Чорлука и влезе в мрежата на домакините - 2:1. В 112-ата минута Русия беше близо до гола, но Кузяев не успя да се разпише, след добрата намеса на Субашич. Все пак - пет минути преди края на продълженията Марио Фернандес успя да се разпише и така Русия се добра до дузпите.

При наказателните удари първо Смолов пропусна. Малко след това Ковачич също нямаше късмет. Веднага след това Марио Фернандес би покрай гредата, като това се оказа фатално за Русия, които са елиминирани от надпреварата, докато хърватите се класират на полуфинал.

  Сподели
550