Андерсон: Трябва да се фокусираме върху следващия мач


Н. Гавазов

Андерсон: Трябва да се фокусираме върху следващия мач

Старши-треньорът на националния отбор на Швеция Ян Андерсон коментира победата с 1:0 над Швеция в мач от осминафиналите на Мондиал 2018.

"Не мисля, че Форсберг наследи натиска от Ибрахимович. Ние имаме нов състав. Емил се развива, това е много креативен играч, който много се раздава в играта на отбора. Харесва ми, че вкара днес. Моля ви, нека не говорим за това, което е било по-рано.

Стадионът в Петербург е фантастичен, феновете бяха чудесни. Мексиканските запалянковци заглушиха нашите, когато играхме с тях тук. Днес слушахме шведските фенове до края. Радвам се, че успяхме да ги зарадваме.

Аз съм треньорът и аз отговарям за всичко. Сега имаме великолепен отбор на терена и зад пределите му. Нужно е бързо да преглътнем успеха и да се фокусираме върху съботния мач.

Аз съм символ за феновете? Нереално е усещането да стоиш в края на терена и да слушаш името си, което феновете скандират. Но по време на мача аз съм напълно потопен в играта. Искам да благодаря на феновете и да ги прегърна. Но мисля, че заслугата за това е на играчите. Футболът е отборен спорт. Много съм щастлив, че резултатът оправда всичко.

Подценяват ни? Мисля, че с този въпрос трябва да се обърнете към друг. Не ме вълнува какво мислят другите. Сега не мога да кажа какви са чувствата ми, за тях ще мисля след това. Главното е следващият мач, емоциите са след това", заяви Андерсон.  

  Сподели
438